Intake

De eerste afspraak bij BizKiTZ heet “de intake”. Tijdens deze afspraak maken we kennis met u en uw kind. De door u ingevulde vragenlijsten komen hier tevens aan bod. We brengen samen de hulpvraag in kaart en bespreken wat wij daarin kunnen betekenen en hoe een eventueel behandeltraject eruit zal zien. Uiteraard willen we daarbij ook graag even met een spiegeltje in de mond van uw kind kijken. In de regel vindt er tijdens dit kennismakingsgesprek nog géén behandeling plaats, tenzij daar behoefte aan is.

Vervolgafspraken

Na afloop van dit bezoek maken we de vervolgafspraken. Vaak zullen die aanvangen met 1 of meerdere zogenoemde “wenafspraken”. Hierbij laten we uw kind stapsgewijs kennis maken met de tandheelkundige setting. We laten instrumenten en materialen zien, horen, voelen en soms zelfs ruiken en proeven. Het is belangrijk dat de kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Na afloop van elke afspraak bereiden we uw kind dan ook weer voor op de volgende afspraak.

De behandelingen bouwen we ook zoveel mogelijk stapsgewijs op. Samen met uw kind leggen we de lat steeds een beetje hoger als dat lukt, of we doen weer een stapje terug als daar behoefte aan blijkt. De cognitieve ontwikkeling en de belastbaarheid van uw kind zijn voor ons leidend in de behandelplanning.

Poetsles

Preventie staat hoog in ons vaandel. Graag willen we een goede mondhygiëne en gezonde voedingspatronen stimuleren. Tijdens alle afspraken wordt er aandacht aan tandenpoetsen besteedt. Soms wordt er zelfs een aparte poetsles afgesproken waarin we intensief met elkaar aan de slag gaan om uiteindelijk een gezonde mond én gezonde gewoonten te winnen en te houden .